vrijdag 27 augustus 2010

Bakgekte
-
Kinderen (onder andere) houden een mens actief.
-
Na het fietsen (zeg maar koersen) in de voormiddag, moest GroteZoon nog de verveling van de namiddag trotseren. Deze ging hij te lijf met een nieuwe uitdaging: taart, gebak, brood, pannenkoeken,... bakken!
Kwestie van de verbruikte calorieën weer aan te vullen en het gewicht op peil te houden...
-
Hij testte zijn kooktalenten uit op flantaart, chocoladecake, Aalsterse vlaai, broodpudding, chocolademousse, pannenkoeken en tenslotte ook op pizza's, (zelfgemaakte) ravioli en brood.
Dat brood leidde tot een broodmachine waardoor we nu elke dag ons eigen broodje bakken.
-
Alles gebeurde natuurlijk onder het toeziend oog en met de helpende hand van 'gouden lepeltje'... (zou dit hier dan toch nog een culinaire blog worden...?)
Het opruimen achteraf, werd echter hélemaal aan mij toevertrouwd...:-(
-
Dit en nog heel wat andere activiteiten zorgden ervoor dat deze blogger 's avonds half slapend voor zijn PC-scherm hing en er niet meer in slaagde enkele zinnige regels tekst te produceren, waardoor hij algauw het ene scherm voor het andere ruilde en vanuit zijn luie zetel een of andere film op zich af liet komen.

11 opmerkingen:

 1. alles samen is hier het spreekwoord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. whahaahha je hebt je buikje rond gegeten en jij mag alles opruimen, dat is iets dat zoon ook nog moet leren :-)
  heerlijk dat eigengebakken brood wim, ik was er even mee gestopt maar ben er ook weer mee begonnen, en het is het lekkerste wat er is, en nog gezellig ook dat bakluchtje in huis,
  rust maar goed uit man,
  webbies lopen toch niet weg :-)

  dat is te zeggen.. niet zómaar :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. waaruit ik kan afleiden: zo de vader zo de zoon.
  Dat manneke mag zijn kunstjes hier altijd even komen demonstreren onder voorwaarde dat hij afruimt he ... zodat ik Pa's zijn schrijfsels rustig kan lezen. Zonnekesgroet voor jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel lieve Wim, ik heb er het opruimen graag voor over als je zoon lekkere dingen bakt, mag ik hem eens lenen? *wink, big smile*
  Heerlijk toch, hoe jullie alles samen deden, ook het smikkelen en smullen, want een mens leeft niet van geestelijk voer alleen hé? Jij bent voorwaar een gelukkig (maar moe hihi) mens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een verrukkelijke zoetigheden bij elkaar; kan me voorstellen dat hij geen puf had 'alle gedoe' ook nog eens op te ruimen, maar het brengt je zo wel van je á propos. Zoals Johan Cruyf zei, "Alles heb z'n voordeel."

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een heerlijk inpulsief en spontaan gedrag van GroteZoon Wim, dat spreekt me zeer aan. En dan ook niet het halve werk als ik de vele soorten baksels bekijk. Mijn hemel...of de nieuwe uitdaging ook geslaagde resultaten heeft opgeleverd, die uiteindelijk ook goed eetbaar waren, mmmm..... alhoewel met helpende hand van GoudenLepeltje zal het wel dik voor elkaar zijn gekomen. Heerlijk hé zelfgebakken brood, en de geur is verrukkelijk! En wat sneu Wim dat jij de klos was om alles weer af te wassen en op te ruimen, en dat deeg plakt zo vreselijk....hihi.
  Het is je vergeven hoor, en ook heel begrijpelijk dat je na al die enorme inspanningen gewoon met verstand op nul even lekker ging zappen...

  Heerlijk zonnig weekend Wim,
  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en zijn de lekkere gebakjes al op , en anders geniet je er dit weekend maar verder van

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mmmmmmmmmmmm een smakelijk logje Wim
  en volledig bijgekeken tja ik had wel geen fietsvakantie maar heb toch ook heel veel gefietst ( tja zeeland is plat)
  benieuwd naar je fietsparcours misschien fietste je hierlangs?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Je zou voor de geur alleen al
  gaan bakken!!!
  De geur van vers gebakken brood
  is een van de favorieten geuren
  van de meeste mensen!

  BeantwoordenVerwijderen