maandag 27 april 2009

Pin Trading


Wat is een pin?
Een pin is een speldje met een afbeelding, die je vast kunt spelden op wat je ook maar wilt.

Wat is Pin Trading?
Pin Trading is een manier om een prachtige, kleurrijke verzameling te starten met souvenirs. Of je nu houdt van de spanning van het ruilen, het mooie van een collectie of gewoon de magie van Disney.

Deze pins kunnen aangekocht worden in de winkeltjes van Disney. Ze kosten zo ongeveer tussen de 5 en 12 euro. Verzamelaars en Cast Members (personeel) dragen hun pins op een speciale lanyard (keykoord) en vragen elkaar om te ruilen zodat je steeds nieuwe pins hebt en je collectie groter wordt.

De Pin Trading traditie startte in Disneyland Resort Ananheim, Californië, maar het was pas eind 1990 dat het zich enorm ging uitbreiden. Het duurde toch tot 1999 voordat het zich uitbreidde naar alle Disneyland parken over de hele wereld. Het populairst werd het in Walt Disney World, Florida.

Uiteindelijk werd op 6 oktober 2001 het Pin Traden geïntroduceerd in Disneyland resort Parijs.
Er is een speciale Disneyland® Resort Paris collectie ontworpen. Deze collectie wordt regelmatig vernieuwd en uitgebreid, waarbij elke maand een serie in een beperkte oplage (limited edition) wordt gebracht en exclusieve pins ter gelegenheid van belangrijke gebeurtenissen.

De meesten kiezen voor een bepaald thema of figuur. In ons geval - hoe kan het ook anders - is dat Mickey Mouse geworden. Het begon met enkele kleine 'klassiekers', waarna het pin-virus toesloeg. Onze collectie is, in vergelijking met de échte verzamelaars, zeer bescheiden: een honderdtal 'gewone' pins en zo'n dertig 'limited editions'.
bovenaan limited editions van 250 ex. en van 2000 ex.
onderaan limited editions van 500 ex. en van 750 ex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten