woensdag 2 maart 2011

Weekboek - 27
-
Mag ik jullie nog eens trakteren op een reeks ‘toevallige’ getalovereenkomsten?
Misschien herinneren jullie je nog mijn obsessie voor het getal 22.
De volgende merkwaardige reeks ontdekte ik in de dagen van het overlijden van mijn schoonmoeder.
-
Ze werd geboren op 22 april 1923. Ze stierf op 29 januari, precies om 23.32 u. (Let op de verwantschap met haar geboortejaar!). Haar begrafenis vond plaats op 2-2-2011. Tel de laatste drie cijfers bij elkaar op en je bekomt 2. Zo ontstaat een mooie rijtje van vier maal het cijfer 2 of 2x 22. Maar goed, ik geef het toe: dit is al wat ver gezocht.
Frappanter zijn de volgende verschijningen van het getal 22. Toen de priester mij het boek met ‘Eerste Lezingen’ gaf en het juiste blad aanduidde, zag ik, niet geheel tot mijn verwondering, dat deze tekst het nummer 22 droeg, en handelde over de kracht van liefde. Tijdens de rouwmaaltijd na de uitvaart zaten we met 22 familieleden aan tafel.
Daags na de begrafenis was ik oude documenten aan het sorteren. Tussen al deze paperassen ontdekte ik een oude factuur van het restaurant waar de rouwmaaltijd van de (inwonende) schoonmoeder van mijn schoonmoeder (en meter van mijn vrouw) plaats had. Met een lichtelijk onthutste blik van ongeloof stelde ik vast dat er 22 personen aangerekend werden.
-
Jullie mogen er van denken wat jullie willen, maar ik blijf zo’n overeenkomsten heel merkwaardig vinden…
-

10 opmerkingen:

 1. Zag je nieuwe bericht in mijn "lijst van blogs' en daaronder staat "22 minuten geleden"!
  Dat kan toch geen toeval zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "op z'n minst" héél bijzonder wim....

  het wil je vast iets duidelijk maken,

  ik hoop dat het antwoor dgauw komt

  lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is inderdaad héél wonderlijk Wim. Dat kan bijna geen toeval meer zijn hé?
  De numerologie maakt vooral gebruik van de 'gehele getallen', dat wil zeggen de getallen 1 tot en met 9. Om je eigen getallen te bepalen, moet je ieder getal terug brengen tot een enkel cijfer door de cijfers van ieder getal bij elkaar op te tellen. Ieder getal van 1 tot en met 9 heeft een bepaalde betekenis.
  Sommige getallen worden meestal niet terug gebracht tot een enkel cijfer. Dit zijn de getallen 11, 22 en 33, de zogenaamde meestergetallen. Meestergetallen hebben een bijzondere betekenis, omdat de persoon op wie ze betrekking hebben een speciale rol in dit leven moet vervullen. Voor sommige mensen is deze taak te zwaar. Is dit het geval, dan kan je je last verlichten door je meestergetal terug te brengen tot een enkel cijfer door de twee cijfers bij elkaar op te tellen.
  ... en ik denk dat 22 een meestergetal voor jou is...
  Bedankt voor je lieve reactie hoor en probeer er, ondanks het waarschijnlijk nog hevige verdriet, een mooie dag van te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zou het maar bij merkwaardige overeenkomsten houden...zonder daar enige betekenis achter te zoeken

  een relatief laag getal zoals 22 kan je statistisch gezien vaak tegenkomen...

  voor overeenkomsten hoeft men zich niet te beperken tot getallen...

  zodoende...

  groeten

  willy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel speciaal is dat!
  hier springen er geen getallen uit

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 22 is net als 11 en 33 een magisch getal
  ze worden in de nummerologie ook niet kleiner gemaakt:))

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja eigenaardig inderdaad.Ik zal het blogje over het getal22 ook nog eens lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. helaas kan ik het blogje over het getal 22 niet vinden krijg ik daar even een linkje van?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. even laten weten dat ik ook enorm nieuwsgierig ben naar de betekenis van het getal 22. Zowel mijn vader als ik hebben dat. Mijn vader is 22 februari geboren. Heeft als huisnummer 22 en zijn postcode is 1822. Ik zelf kom dit getal vaak tegen alsvolgt. Voorbeeld ik rij door een straak en plots kijk ik naar een van de huizen, met als huinummer 22. Daarnaast ga ik naar bed en voor het slapen ga kijk ik op de klok. Soms dagen achter elkaar is het 22.22. Vorige week moest een drietal keer 's nachts naar de toilet. Om 1.22,3.22 en 4.22 uur. Spreek je dat nog steeds van toeval.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. als "einde" getal kijk ik er niet van op omdat 22 de laatste kaart is van de Grote Arcana.(Tarot). je kunt 22 ook terugbrengen naar 4 en dan heb je een stevig "vierkant" getal, dat de realiteit aan kan.

  BeantwoordenVerwijderen